LINDER HISTORIE

Ligesom så mange andre succesrige virksomheder har Linder Aluminiumsbåtar AB en stærk historie. I vores tilfælde startede det for lidt over 50 år siden. I årenes løb har der været en lang række begivenheder, produktlancerer og beslutninger som skulle træffes. Hele tiden med det bedste for øje, at bygge både og kanoer med kvalitet til mange års glæde og brug. Foretagendet, som startede i et gammelt hønsehus med Lars-Göran Linder, begyndte at bygge både i datidens populære materiale plastik men tog i 1981 et stort skridt med lanceringen af Inkas®-kanoen fremstillet i Aluminium.

Med Linders egne ord: "Jeg indså tidligt fordelene ved aluminium - Let, stærkt og vedligeholdelsesfrit". I dag har vi tilføjet endnu et argument, et løfte, ikke kun for dig som køber, men også for dem der kommer efter os - aluminium er et bæredygtigt materiale. Et materiale i konstant cirkulation."

Du kan se, at vi tidligt valgte den rette vej. Vores allerførste produkter benyttes stadig den dag i dag. Bestemt med lidt patina og en bule eller skramme hist og pist. Men bådene er lige så funktionelle, holdbare og vedligeholdelsesfrie, som da de blev søsat første gang.

Linder har udviklet sig over tid. Vi er vokset, vores produktion er blevet forbedret og vi har taget skridt ind i nye klasser - og nye markeder. Vores sportsbåde fik en større fætter i 2004, med lanceringen af Arkip® 460. Modtagelsen var over al forventning. Sødygtig som få modtog den prisen som 'Best in Class' i lanceringsåret.


Vi fortsatte af denne vej, og i 2017 lancerede vi den nye Arkip® 530 BR. Støbt i ét og samme stykke af Smålands sjæl, som formede hele vores sortiment. Som navnet antyder, en stor båd med større motor og til lidt højere hastigheder.