HILSNER FRA SMÅLAND

Vores produkter bygger på en bæredygtig filosofi, der er blevet formet i og af Småland gennem mange generationer. Vi producerer smart og fremstiller alle vores både i aluminium, et materiale der er i evig cirkulation på grund af sin høje genanvendelighed.

VERDENS MEST ALMINDELIGE METAL

Aluminium, udvundet af malmet Bauxit, er det meste almindelige metal i jorden. Den nemme tilgængelighed har gjort metallet populært i mange forskellige konstruktioner som emballage, biler, fly eller både. Aluminium lever, i modsætning til fx plastik, i en evig cyklus og 75% af al aluminium der nogensinde er produceret, er stadig i brug i dag. Selvom første forarbejdning og udvinding er energi intensiv, er aluminium allerede mere energieffektivt end andre metaller efter første generation af genbrug. Aluminium har mange fordele. Det er let, stærkt og så har det ikke mindst meget lav modtagelighed overfor rust.

ET FORMSTRUKKET SKROG

Aluminium har en anden stor fordel, når det kommer til konstruktion af fx karosserier, profiler i forbindelse med boligbyggeri eller som her et bådskrog - det er ekstremt smidigt. Linder aluminiumsbåde fremstilles med en såkaldt formstrækning. Skrogpladen trækkes ned over en form, kaldet en matrix, og det giver de velkendte bløde og harmoniske linjer, som er et af vores kendetegn.

Denne formningsteknologi benytter mindre energi, da de fleste af vores aluminiumslegeringer hærdes i forbindelse med strækning, uden at der kræves varmehærdning. Hvor andre producenter svejser eller nitter skrogsiderne sammen, forbinder Linder de to skrogsider med en skrue og en unik kølprofil.

Vores fremstilling giver en enestående finish, hvor færre samlinger betyder mindre risiko for lækage og slid.

Familie sejler på en Linder Arkip 530 i grønne omgivelser

STABIL, SØDYGTIG OG SIKKER

Materialevalg og kombinationen af veldesignede og nøje udregnede skrogprofiler betyder, at vores både er meget sødygtige. Vi ved, efter mange års respons fra tilfredse kunder samt gennem tests som diverse medier i branchen har udført, at vores både værdsættes for deres stabile og sikre konstruktion.

ET NATURLIGT VALG

I dag fremstiller vi både i to forskellige klasser samt vores kanoer. Alle har det til fælles, at de er ekstremt sødygtige, synkefrie men alligevel lette. En Linder-båd giver mere fart med færre hestekræfter. Dette skal tilskrives kombinationen af de unikke egenskaber ved aluminium og vores skrogprofiler.

Vores sortiment inkluderer både, der drives med motorer fra 2,5hk til 100hk. Fra et par knob og helt op til 38 knob. Uanset hvad dine behov er, kan du vælge en lidt mindre motor, end du ellers ville kunne med en glasfiberbåd.

Ungt par går på stranden med en Linder Sportsman i baggrunden